Nerdland Maandoverzicht Podcast Een podcast met wetenschap- en technologienieuws

Nerdland maandoverzicht mei 2021

Sponsor: Dienst ICTS (KU Leuven)

Op zoek naar een IT-job? Neem dan zeker een kijkje op de jobsite van ICTS: https://admin.kuleuven.be/icts/jobs

ICTS is de centrale IT-dienst van KU Leuven. Om mee het wereldklasse-onderzoek en -onderwijs van de Leuvense universiteit mogelijk te maken zijn de IT’ers van ICTS in heel wat domeinen actief. Zo beheren ze een netwerk dat zich over het hele land vertakt en hebben ze twee state-of-the-art datacenters die onder andere enkele supercomputers huisvesten. Maar ICTS ondersteunt ook een brede waaier aan commerciële IT-oplossingen en doet in-house development in alle mogelijke omgevingen.

Dat alles op een creatieve en duurzame manier, en daar werd ICTS onlangs nog voor bekroond, met de COVID-19 Project Of The Year award van Data News en met de Fair ICT Award 2020.

Beetje overdonderd? Geen nood: bij ICTS zijn er heel wat opleidingsmogelijkheden, is er ruimte om te experimenteren en te groeien als IT’er, en ben je deel van een hecht team. Ontdek snel de mogelijkheden op kuleuven.be/icts/jobs.

Met deze maand

Foto

SHINY HAPPY PEOPLE (NOT HOLDING HANDS)

Timecodes

Tijdens het monteren maakt onze fantastische monteur Els een lijst met timecodes voor de onderwerpen – handig als je meteen naar een specifiek onderwerp wil springen!

Shownotes

Honingbijen poepen en ontploffen (content warning: HARDCORE, FULL-ON BIJENSEKS)
JAMJAMJAM BANANENSMOOTHIE EN VIDEOGAMES