Nerdland Maandoverzicht Podcast Een podcast met wetenschap- en technologienieuws

Nerdland maandoverzicht juni 2021

Maandsponsor: Buildingfun.be

Voor een klein prijsje een grote of dure LEGO set huren ? Vanaf nu kan het bij Buildingfun. We hebben verschillende Lego thema’s in ons aanbod aan huursets, zoals Lego Technic, Star Wars en Creator. Het pronkstuk van onze collectie is de Bugatti Chiron, met zijn 3500 onderdelen de grootste set in ons aanbod. Het bouwen van deze set is een uitdaging voor jong en oud.

Sets kunnen gehuurd worden voor 1 of 2 weken, afhalen en terugbrengen kan in Gooik (op afspraak en mits het naleven van de corona maatregelen). Ons aanbod aan huursets wordt voortdurend uitgebreid, breng daarom onze site regelmatig een bezoekje. Veel bouwplezier gewenst !

Met deze maand

Foto

Shownotes

“Browser Protest” van KnowYourMeme
Hoe de Zhurong lander geland is – (geen zorgen, ondertitels in het Engels)
Da’s dan 40 000 dollar, alsjeblieft
DAT ZWEMBAD MET MUIS, RAT EN VARKEN IN
DIT KOMT UIT EEN WETENSCHAPPELIJKE PUBLICATIE
  • Tijd voor cicaden: Brood X komt uit! Voor het eerst in 17 jaar! – Artikel The Guardian
    • Sommige van deze cicaden raken besmet met een schimmel (De Massaspora Cicadina) die hun genitaliën er doet afvallen – Artikel The Guardian (Het “vliegend zoutvat des doods”)
  • Pornhub gebruikt AI om 100 jaar oude erotische filmpjes in te kleuren – Artikel Engadget (SFW) – Remastured project (Op Pornhub, very NSFW, uiteraard)
  • Correctie uit de mailbox: “De Millennium Falcon legde de Kessel run af in 12 parsec en niet in 12 seconden. Dit is trouwens een fout in de star-wars franchise aangezien parsec een aanduiding van afstand is, en niet van tijd.”
  • RECALLS
    • Frederik Gheysen maakte een prachtige Sanseverance (Bart’s nieuwe ruimtemissie) afbeelding
De Sanseverance (tekening Frederik Gheysen, merci!)